среда, 27. мај 2015.

Promocija knjiga Jurija Nečiporenka u Beogradu



U biblioteci Ruskog doma u Beogradu, 29. maja 2015, biće održana promocija knjiga ruskog pisca Jurija Nečiporenka, čiju sam knjigu "Lomonosov, carski pomoćnik" (Književni klub Brčko, 2014) preveo sa ruskog na srpski. Njegov roman (biografija za decu i odrasle) o Gogolju, "Dečak sa vašara", takođe je već  prevedena na srpski (Paideia, prevod Aleksandra Grubor). Jedan izbor njegove proze objavljen je i u Hrvatskoj, u prevodu Žarka Milenića.
Jurij Nečiporenko je sve značajnije ime savremene ruske književnosti, doktor fizike, profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov, performer, odbojkaš, i pre svega izuzetno bogata i inspirativna ličnost.
Sa obzirom na Nečiporenkov koncept knjiga "za decu i odrasle", zasnovan na tezi da svako stariji od 10 godina može da čita i razume što i odrasli, promocija će biti podeljena na dva dela: od 15 časova klasična promocija uz učešće autora i prevodilaca, a od 16 časova druženje sa decom-čitaocima, pre svega onima koji uče ruski jezik, ali svi su dobrodošli, tim pre što će imati priliku da upoznaju nekoga ko će im svakako ostati u pamćenju.
Knjige o Gogolju i Lomonosovu i kod nas su objavljene sa originalnim ilustracijama čuvenog ruskog umetnika Jevgenija Podkolzina.

Нема коментара:

Постави коментар